viernes, 14 de noviembre de 2008

URGENTE

Necesito ayuda de vosotros, podría escribiros directamente a algunos y algunas pero así la información se sociabiliza y la gente puede saber cosas y, quien sabe, tal vez alguien de los que no pensaba me da la respuesta.
Ya os he contado del barrio de Petare. Cuando estubimos en la entrevista en la radio, conocí a un doctor con el que estube un buen rato hablando. Hace años que está haciendo una investigación en los barrios populares del mal del chagas. Os cuento un poco, hay una especie de escarabajo (en bolivia le llaman vinchuca, aquí chipo) que busca las construcciones hechas de adobe (barro) porque son calentitas. Sus excrementos son inhalados por la gente que habita en estos lugares y puede pasar que se introduzcan en el sistema respiratorio, en la sangre.... Esto es muy peligroso si el chagas se acaba manifestando, hay gente que tiene ataques de corazón fulminantes por culpa de esta enfermedad (el doctor me contaba que en Petare, 3 de cada 10 ataques de corazón respondían a este hecho). Bueno, esa es más o menos la explicación, si hay doctores, o gente que sepa un poco más de esto, que lo explique en los comentarios y así todos aprendemos (a estos, os pido perdón por los errores que habré cometido al contarlo).
Bueno, como es una enfermedad de pobres, las empresas farmaceuticas no investigan sobre esto, así que el camino que queda, en estos lugares, es la fumigación de las casas, con el coste elevado y los problemas que acarrea (no se puede regresar inmediatamente a una casa que ha sido fumigada).
Bueno, ahora llega la petición de ayuda: como esta enfermedad se da en sitios que conozco bien (Bolivia, altiplano peruano, por ejemplo, pero también en el norte de Argentina, Paraguay, Venezuela, Colombia...) fuimos a ver hace tiempo un documental en el Verdi sobre esta enfermedad. No recuerdo el título, pero lo que sí recuerdo es que se habló de una química catalana que había "inventado" una pintura que hacía de repelente de la vinchuca. Era así de fácil, se pintaba la casa y ya está.
Cuando le comenté esto al doctor, se le iluminó la cara y me pidio que hiciéramos lo que fuera para pasarle este contacto, el de la mujer catalana. Aquí es donde os pido la ayuda, ella estubo en la presentación del documental en el Verdi, así que por ahí se podría, tal vez, conseguir su contacto. ¿Os puedo pedir esto?, si lo conseguimos sería fabuloso y la demostración de que la red funciona para cosas de verdad.
Un abrazo gigante, os quiero

12 comentarios:

JORDI dijo...

Edu!!! He llegit el teu missatge i m'he posat a treballar. El que he trobat crec que et pot servir. Et paso les pàgines web d'una dona valencia que es diu Pilar Mateo on trobaràs molta informació, la pàgina web és: www.pilarmateo.com

He seguit buscant el fabricant de la pintura i he trobat el nom d'aquestes "Inesfly 5A e Inesfly EM 5A" i el fabricant està a Valencia i l'empresa es diu "Industrias Quimicas Inesba, S.L". Et paso un parell de direccions on parla d'això. Aquí les tens:

-http://axxon.com.ar/mus/info/040397.htm
-http://www.informacion-empresas.com/Empresa_INDUSTRIAS-QUIMICAS-INESBA.html

Seguiré buscant a la dona catalana, però per aquestes coses dona igual d'on sigui, no? El que cal és buscar solucions per la gent que ho necessita siguin d'on siguin i vingui d'on vinguin. Espero que et serveixi de molt i si necessites qualsevol cosa, demana que amb molt de carinyo intentaré ajudar.

Una abraçada molt forta i petonets encara que a natros, los homes ens ignoris alhora de enviar petons.

Cuida't. Jordi

Unknown dijo...

mil gracies jordi, ara mateix m'hi poso a mirar. Ets un tio molt, molt gran. També t'envio petons per tu

S dijo...

Si, jo també he trobat el nom de la mateixa dona, una valenciana.

http://www.reialccc.com/imatgeshistoria_escrita/pilarmateo.pdf

Anónimo dijo...

Ei Edu, com va tot, he llegit el teu mail, la senyora es diu "María Pilar Mateo Herrero" i es doctora en ciéncies químiques de l'Universitat de Valencia.te un fotolog o algo així aquesta web: http://www.pilarmateo.com/index.php em sembla que si escrius a quest mail pots obtindre algo: info@pilarmateo.com
he cercat una adressa de la uni però no he trobat res espero que això et sigui d'ulilitat.
Fins aviat, sort i: La REVOLUCIÓN CONTINUA!!

mercurio dijo...

molt bon treball a tots els que s´han mogut. Jo tambè mirarè si trobo qualsevol cosa més. Salutacions a tots.
Edu, cuida´t!!!.(soc Ramon)

Anónimo dijo...

Edu!!!!!!!
Aviam acabo de llegir el mail i me posat ha buscar. He trobat que la dona es diu MªPilar Mateo Herrero i que va inventar INESFLY 5A IGR y que ha colaborat en diferents progectes, ha rebut diferents premis y buenu he trobat la seva web i li he escrit un mial.
L'hi he explicat el que ens has dit i l'hi he dit k es posés en contacte amb mi.
Ara espero que em digui algu.
Espero que et sigui d'ajuda i x si de cas et deixo la seva web per si vols contactatr tu tb: www.pilarmateo.com
Espero que estiguis bé.
MOLTES PETONS EDU I ÀNIMS!!!
Montse (bolívia)

Unknown dijo...

mil gracies a tots un altre cop. Germaneta, ets gran, jorgi, ja et vaig dir, isidre, un gran cor en una mentalitat equivocada, jajaja, ramon, tio eres cojonudo, i montse, clar, com no venint de tu. Encara t'espero per aquí, aniria molt bé tenir una infermera i a mi em faria feliç tenir-te a tu.
Molts petons a tots

Anónimo dijo...

Jo fill meu, no puc ajudar'te n res, ho sento, pero si vui dir una cosa per tu "t'estimeme i ens sentim mol orgullosos de tu. Cuidat moooolt.

Poliédrica dijo...

Hola Oso Solar (solar perquè lo de Polar no va amb tu).

És flipant veure que hi ha solucions als problemes greus i molts es dediquen a no trobar-los, o més ben dit, a ni tan sols buscar-los. Estan massa atabalats en preparar la imatge corporativa per les eleccions, quedar bé amb la premsa, i en definitiva, a fer com si no passés res (com molt bé repetien els discursos d'aquell bigotitos amb somriure pepe-peroquémeestáscontando??). No us recorda una mica a a "aquells" anys en que tothom callava per otorgar sota la bandera del franquisme?

En fi. Tot això per parlar-vos d'"Invisibles", la gran pel·lícula que va produir el nostre Javier Bardem per parlar, precisament, d'aquelles coses que són urgents però invisibles. És un recopilatori de migmetratges de diferents directors -entre ells, el gran Wim Wenders o Isabel Coixet, que va denunciar el mal de chagas amb "Cartas a Nora"-. "Cartas a Nora", és el que us volia recomanar.

Un petó tan gran com el paisatge que vas estar mirant, i a seguir movent solucions. Haberlas, háylas, PERO...

Poliédrica dijo...

http://www.youtube.com/watch?v=MO3bMnvRkSE

Torno a ser jo. El link del vídeo, per si a algú l'interessa.

Anónimo dijo...

EDU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
K m'ha contestat!!!! Sí sí, la Mª Pilar Mateo Herreo m'ha contestat el mail!!!!
Diu que fa unes setmanes que està a bolívia (prefectura de Santa Cruz)i k el problema el coneix de primera ma!!!! K la pintura funciona mb en el control del vector del chagas (k està allà pk l'hi han ensenyat els bons resultats obtinguts).
M'ha demanat que el millor seria que tu et posessis en contacte amb ella per així parlar molt millor del tema.
El seu mail és: pilar.mateo@inesfly.es
No em puc creure que m'hagi contestat!!!!!
Espero que et serveixi de gran ajuda Edu i diguem algu a la que es posi en contacte amb tu ok????
Cuida't molt!
MOLTS PETONS!!!!!
PD: Jo tb et trobu a faltar molt!!!!
Montse (bolívia)

Anónimo dijo...

Holaa Edu!!
Sempre que tinc una estona miro el blog i m'agrada molt veure que estas be i fent el que t'agrada!!
Cuida't molt i que sàpigues que per aquí pensem molt en tu!
Una abraçada!!